fannyaupair.blogg.se

Att jobba som aupair

Hej! Hittade din blogg lite spontant när jag googlade efter au pairer i USA och har några frågor som du kanske kan svara på :D 

För det första undrar jag hur det är att jobba som au pair? Hur trivs du / hur har det vart? Och sen undrar jag hur gammal du är? 

Hejsan, och vad kul att du har hittat hit! 
Det är jätte kul att jobba som aupair. Föreställ er själva, man är otroligt självgående och bestämmer mycket av sin arbetsdag själv. Vad vill vi göra idag? och det är bara roliga saker. Allt ifrån playdates, lekland, gå på zoo, dansa, titta på barnfilmer, göra massor av lekar, bada osv. Allt ett barn tycker är roligt, och för oss aupairer som är lite barnkära så tycker vi såklart det är lika kul med. Har man skolbarn, så är det  mer bilkörningar och så, men man har också mycket fritid under dagen man kan använda sig av då istället. Utöver arbetsdagen så träffar du nya människor hela tiden (vilket jag älskar), du träffar vänner för livet, upptäcker världen, och mycket mer. 
Det beror ju mycket på vart man jobbar och hur ens situation ser ut. Så jag kan bara tala för mig själv, men jag älskar det! Det känns knappt som ett jobb då man gör någonting som är otroligt kul. Jag får ju dessutom umgås med kompisar under tiden, hur bra är inte det?! Sedan blir man så många tusen erfarenheter rikare hela tiden. Man utvecklas helt galet mycket, utan att man ens märker det själv. Man får ett band till dessa härliga små liv, som att det skulle vara ens egna syskon.

För klart så ska jag vara ärlig, alla dagar är inte solsken och underbara. Klart det är dagar som är jobbiga, hemlängtan, problem som dyker upp eller barn som går dig på nerverna till tusen. Men då får man tänka på alla bra dagar, för helt säkert så lovar jag att 90 procent av tiden här så har jag älskat alla dagar. Om inte mer, så jag menar det är så värt det dom få dagarna det händer. 

 
Mitt underbara värdbarn 


Enligt mig, så tror jag att man åtminstone måste vara lite framåt som person när man kommer hit. För man måste vara beredd på att behöva ta sig runt i en helt ny stad, helt själv, uppleva saker helt själv, skaffa nya kontakter och våga. Man behöver inte vara den som är super social och aldrig är tyst. Men man måste ändå ha modet till sig att vara långt hemifrån och ta kontakt med personer du aldrig någonsin träffat förut. Men har man bara lite av det i sig, så kommer allt att gå superbra. Man får även så otroligt mycket hjälp också, där alla vi aupairer möts upp en gång i månaden för ett möte, där alla knyter nya kontakter. Det är så enkelt att skaffa vänner här, för alla har någon gång varit i den där situationen att vara ny, så alla är så otroligt öppna för nya människor. 

Är lite rädd för hur jag kommer vara när jag kommer hem, haha. Folk kommer tycka man är knäpp som går fram till främmande människor för att berömma dom för deras kläder, hår, bara fråga om en kaffedejt osv. 
Får se hur det där går! Vi svenskar är alldeles för stela ;) 

Jag är 24 år, och för min del var det perfekt att åka nu. Jag har verkligen fått prova på arbetslivet några år och helt enkelt väldigt trygg i mig själv. Det där är väldigt olika för alla, vissa åker direkt efter studenten och det funkar lika bra för dom. So no worries om åldern! Förutom att man ibland känner sig lite gammal här bland alla unga aupairer ;) 

Hoppas du fått svar på dina frågor!

Hälsningar Fanny